2 kipfilets
1 papaya (rijp maar niet té rijp)
1 el olijfolie
2 el ketjap
2 el zoete chilisaus
peper en zout
Heerlijk exotisch op de barbecue! Door de papaya zijn deze spiesjes lekker friszoet en met de ketjap geef je de spiesjes een oosters tintje.
Bereiding
1
Meng in een kom de olijfolie met de ketjap, chilisaus en peper en zout tot een marinade. Snijd de kip in blokjes (niet te klein) en laat de kip ongeveer 1 a 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
2
Snijd de papaya in grote blokjes. Rijg de kipfilet om en om met de papaya aan een sateprikker. Vul net zoveel prikkers als je kip en papaya hebt.
3
Gril de spiesjes op de barbecue en geniet ervan.
4
Bij minder weer kunnen ze natuurlijk ook in de grillpan.
5
TIP:
Heb je papayablokjes over? Maak een heerlijke fruitsalade met mango en ander lekker fruit voor bij de barbecue.