Kiprollade
Kiprollade van Mathijs met zoete aardapppel en groene asperges
Kiprollade

Ingrediënten

1 kilo kipdij
1 limoen
salie
6 teentjes knoflook
800 gram zoete aardappelen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. honing
2 eetl. mosterd
2 theel. kaneel
verse tijm
600 gram groene asperges
500 gram cherrytomaatjes
1 rode ui
75 gram cashewnoten

Dit feestelijke hoofdgerecht van bestaat uit 3 gerechtjes die geweldig lekker bij elkaar passen: Kiprollade, zoete aardappelen hässelback en groene asperge salade. In dit recept leert Mathijs je hoe je zelf kleine kiprollades kunt maken met knoflook, limoen en salie. Maar kopen bij de poelier kan natuurlijk ook. De zoete aardappelen zijn sneller klaar doordat we ze insnijden en in de oven bereiden. De groene asperges eten we als een rauwkostsalade. Een recept waar je mensen écht mee verrast.

Bereiding

 • 1
  Maak de smaakmaker als vulling voor de rollade. Snijd de salie en knoflook fijn en rasp de groene schil van de limoen. Snijd de kipdijfilets iets in, zodat je gelijkmatige platte plakjes krijgt. Bestrooi 2 plakjes met de vulling, zout en peper en rol de kipdij op tot een rolletje. Bind op tot een kleine rollade met opbindtouw. Zie kookvideo. Maak per persoon 1 kleine kiprollade.
 • 2
  Braad de kiprollades rondom goudbruin aan in een koekenpan of braadslede in een beetje olie. Gaar in de oven verder op 190 graden in 25 a 30 minuten, of in de braadpan met deksel op gematigd vuur. Heb je een kerntemperatuurmeter, zorg dan dat de kip van binnen 75 graden is.
 • 3
  Snijd de zoete aardappelen in plakjes met behulp van Chinese stokjes zodat je de aardappel net niet doormidden snijd. Dit heet de hässelback methode. Zie kookvideo. Maak een mix van olijfolie, honing, mosterd, kaneel, zout en peper. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de kruidige mix eroverheen. Gaar in de oven op 190 graden ongeveer 30 minuten.
 • 4
  Maak een dressing van limoensap, blaadjes tijm, zout, peper, olijfolie en een fijngesnipperde rode ui. Snijd van de groene asperges de onderste 2 cm af, dit deel van de steel is wat taai. Met dunschiller schaaf je de asperges in de lengte in dunne plakjes. Gebruik hierbij een houten spatel zodat je dunschiller de ruimte heeft. Maar in ringen snijden kan ook. Meng de asperges en gehalveerde cherrytomaatjes door de dressing en laat de dressing even intrekken.
 • 5
  Houd de rollade 5 minuten warm in een stuk aluminiumfolie. Je kunt daarna het opbindtouw inknippen en eventueel alvast verwijderen. Garneer de rollade met fijngehakte cashewnoten. Eet smakelijk.
 • Deel dit recept

  Andere recepten