350 gr kipgehakt
1 sjalot
50 gr geraspte kokos
Kokosmelk
1 el limoensap
1 el sambal
1 tl kurkuma
Optioneel: paneermeel
6 stengels citroengras
Lekkere gehaktspiesjes van kip, waarbij je stengels citroengras als stokjes gebruikt. Tijdens het grillen geeft de stengel citroengras een subtiele, frisse smaak af aan de spiesjes.
Bereiding
1
Haal het kipgehakt alvast uit de koelkast. Snipper de sjalot heel fijn.
2
Meng in een kom het kipgehakt met sjalot, kokos, kokosmelk, limoensap, sambal en kurkuma. Als het gehakt nog wat te nat is, doe er dan wat paneermeel doorheen. Verdeel in 6 gelijke porties.
3
Was de stengels citroengras (niet te lang). Kneed nu elk portie gehakt om 1 stengel heen aan de bovenkant, zo gelijkmatig mogelijk verdelen.
4
Verhit de barbecue of de grillpan. Leg de spiesjes op de grill en keer ze regelmatig om. Bak de spiesjes rondom gaar en bruin. Serveer met rijst en pindasaus.