kipcurry-papaya-Mathijs
Kipcurry met papaya

Ingrediënten

1 papaya
250 gram kipdijfilet
1 rode paprika
250 gram sperziebonen
3 teentjes knoflook
1 rode ui
1 duim verse gember
2 eetl. curry madras
250 gram kikkererwten (blik)
200 ml kokosmelk
1 rode peper (optioneel)
bosui of verse koriander (optioneel)
(rijst)noedels, zilvervliesrijst of platbrood

Deze malse kipdij met kerrie, kokosmelk en groenten is heerlijk. Voeg je een sappige zoete papaya toe, dan ontstaat er een unieke smaakbeleving.

Bereiding

  • 1
    Neem een hapjespan of wok en laat deze heet worden op middelhoog vuur. Snijd de kipdijfilets in 2 a 3 grote stukken. Bak deze in de droge pan zodat het vet in de pan smelt. Regelmatig roeren.
  • 2
    Snijd intussen de paprika in repen en maak de sperziebonen schoon. Voeg de groenten direct toe aan de kip. Maak de knoflook schoon en snijd fijn, snijd de rode ui in partjes en de gember in reepjes. Voeg deze smaakmakers samen met de curry madras specerijen toe en roer een halve minuut door.
  • 3
    Blus het gerecht af met de kokosmelk en de kikkererwten inclusief een beetje uitlekvocht. Laat de curry op gematigd vuur in ongeveer 10 minuten gaar pruttelen. Proef de saus en breng naar smaak hoger op smaak met een snufje zout en peper.
  • 4
    Schil de papaya, snijd ‘m in parten en verwijder de pitjes. Snijd de oranje sappige papaya in grote blokjes. Roer de papaya door de curry en laat even kort mee verwarmen.
  • 5
    Serveer bij deze curry een beetje (rijst)noedels, zilvervliesrijst of wat platbrood. Garneer de curry eventueel met rode peper, gesneden bosui en/of koriander.
  • Andere recepten