kipteriyaki-papaya
Kip Teriyaki met papaya en ananas

Ingrediënten

1 (baby)ananas
1/2 papaya
400 g kipdijfilet
2 teentjes knoflook
1 st gember (2cm)
120 ml sojasaus
2 el bruine suiker
2 el honing

Deze teriyaki kip is al extra lekker met papaya en ananas, maar geserveerd IN de (baby)ananas wordt het helemaal een feestje om op tafel te zetten!

Bereiding

  • 1
    Halveer de ananas en hol de helften uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 2
    Halveer de papaya en snijd het vruchtvlees uit één helft in blokjes.
  • 3
    Snijd de kipdijfilet in blokjes en bak deze in een koekenpan lichtbruin
  • 4
    Pers de knoflook en raps de gember en voeg deze toe aan de kip.
  • 5
    Voeg vervolgens de sojasaus, suiker en honing toe. Breng aan de kook en laat indikken tot een stroperige saus.
  • 6
    Zet het vuur uit en roer de blokjes ananas en papaya erdoor.
  • 7
    Vul de uitgeholde ananas met het kipmensgel en serveer direct.
  • 8
    TIP: Snijd het vruchtvlees van de andere papayahelft in blokjes en serveer deze los bij het gerecht.
  • Andere recepten