1
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verhit de olie in een koekenpan of braadpan op hoog vuur.
2
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan beide kanten in 3 minuten bruin. Schep ze op een kleine ovenschaal.
3
Voeg de spekjes en ui toe aan de pan. Bak de spekjes op halfhoog vuur in ± 5 min. knapperig, onder regelmatig omscheppen. Schep het mengsel in de ovenschaal met de kip. Schenk het teveel aan vet uit de pan.
4
Bestrooi de snijvlakken van de vijgen met de suiker. Leg ze met de snijvlakken omlaag in de pan. Laat ze in 3 min. karamelliseren. Leg ze op een bord.
5
Schenk de wijn in de pan, laat op matig vuur 2 min. inkoken.
6
Voeg de bouillon en azijn toe en laat 2 min. inkoken. Schep de kip en de spekjes weer in de pan. Strooi de tijm erover.
7
Zet 30 min. in de oven of tot de kip gaar is. Voeg de vijgen toe en serveer.