vijgen-saladeItaliaans-Mathijs
Italiaanse fruitsalade met vijgen en aardbeien

Ingrediënten

2 verse vijgen
200 gram aardbeien
75 gram gemengde sla
1 bol (buffel)mozzarella
80 gram dungesneden rauwe ham
3 takjes verse basilicum
3 eetl. balsamico azijn
2 eetl. extra vergin olijfolie
grof gemalen peper en zeezout

Met sommige gerechten is het de kracht van eenvoud die zorgt voor een ware smaakexplosie. De juiste verse ingrediënten combineren tot iets waanzinnig lekkers. Deze salade is daar een voorbeeld van. Zorg voor goede kwaliteit vijgen, aardbeien, buffelmozzarella en rauwe ham.

Bereiding

  • 1
    Laat de mozzarella en rauwe ham even op kamertemperatuur komen. Bereid ondertussen de aardbeien voor. Was ze eerst en verwijder daarna voorzichtig de kroontjes met het puntje van een klein mesje. Even halveren en klaar.
  • 2
    Van de verse vijg kun je de dunne fluweelzachte schil gewoon opeten. Snijd het eventuele takje aan het puntje van de vijg eraf en snijd daarna in kleine partjes.
  • 3
    Maak een dressing van goede balsamico azijn, extra vergin olijfolie en heel fijngesneden basilicumblaadjes.
  • 4
    Nu kun je de borden mooi opmaken met de sla, rauwe ham, stukken mozzarella, aardbeien en vijgen. Garneer met ene takje basilicum. Sprenkel tot slot de dressing erover met grof gemalen peper en een snufje zeezout. Deze combinatie is fantastisch.
  • Andere recepten