ijstaart physalis en pitahaya
Homemade ijstaart met physalis en pitahaya
ijstaart physalis en pitahaya

Ingrediënten

500 ml slagroom
250 ml gecondenseerde melk
100 gram pure chocolade
12 dunne gemberkoekjes (of speculaasjes)
1 eetl. cacao
1 pitahaya (dragonfruit)
1 bakje physalis
+ bakpapier & silicone cakevorm

Ja, deze ijstaart lijkt op die van de bekende tv reclame. Maar deze maak je gemakkelijk zelf en dat is veel leuker én lekkerder. Je bouwt de ijstaart op in laagjes en daarvoor gebruiken we flinterdunne chocolade, gemberkoekjes en plakjes physalisbessen.

Bereiding

 • 1
  Begin met het smelten van de pure chocolade. Dit doe je au bain-marie in een kom bovenop een pan met stomend water. Snijd de reep chocolade eerst fijn, dan smelt het makkelijker. Zorg ervoor dat er geen druppel water bij komt, want dan wordt de chocolade nooit meer glad.
 • 2
  Als de chocolade gesmolten is smeer je deze uit over een vel bakpapier. Leg er een vel bakpapier op en strijk de chocolade nog wat uit. De chocolade moet even in een koude ruimte opstijven, dit kan eventueel ook in de koelkast (op een snijplank).
 • 3
  Klop de slagroom samen met de gecondenseerde melk luchtig met behulp van een keukenmachine/garde. Zorg ervoor dat de slagroom niet helemaal stijf is. Kwarkdikte is precies goed.
 • 4
  Bekleed een (siliconen) cakevorm met bakpapier of plasticfolie. Schep met een spatel eerst een dun laagje (1cm) van de room. Bouw de ijstaart nu op in laagjes. Steeds een ander ingrediënt tussen de dunne laagjes room. Een feestje met chocolade, koek en physalis fruit. Zorg ervoor dat de ingrediënten niet helemaal aan de rand aansluiten, anders kan de cake uit elkaar vallen tijdens het snijden.
 • 5
  Laat de ijstaart een dag in de vriezer opstijven. Haal de ijstaart uit de cakevorm en bestuif met een beetje cacao (met behulp van een zeefje). Snijd in gelijke plakken en serveer met stukjes pitahaya en de gehalveerde physalisbessen.
 • Deel dit recept

  Andere recepten