zoete aardappel stamppot
Hollandse zoete aardappel stamppot met andijvie en appel
zoete aardappel stamppot

ingrediënten zoete aardappel stamppot

  • 3 grote zoete aardappels 
  • 1 krop andijvie, schoon gespoeld en fijn gesneden  
  • 2 elstar appels, geschild en in kleine stukjes gesneden 
  • 150 ml. melk 
  • 50 gram roomboter of olijfolie 
  • grove mosterd 
  • peper en zout 
  • 4 gebraden gehaktballen met jus 
Deze zoete aardappel stamppot met andijvie, gehaktbal en jus is een oerhollandse stamppot, maar met een twist. Door het gebruik van zoete aardappel en appel is dit stamppotje toch net even anders, met een unieke combinatie van smaken.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Pak de zoete aardappels in aluminium folie en pof ze 50minuten in de oven.
  • 3
    Als ze gaar zijn, haal ze uit de schil en doe ze in een kom. Stamp of prak fijn met de boter of een scheutje olijfolie en maak op smaak met peper en zout. Roer de andijvie en de appel erdoor, voeg ook een schepje mosterd toe en proef of de puree op smaak is.
  • 4
    Serveer het met een kuiltje jus, lik mosterd en een oer Hollandse gehaktbal.
  • Deel dit recept

    Andere recepten