Herfstsalade-pompoen_Mathijs
Herfstsalade met geroosterde flespompoen van Mathijs

Ingrediënten

1 flespompoen
2 kopjes quinoa
2 theel. ras al hanout specerijen
75 gram rucola sla
1 rode ui
2 eetl. cranberries
2 eetl. walnoten
2 eetl. hüttenkäse
verse munt
kiemgroente (optioneel)

Mathijs Vrieze maakte een heerlijke herfstsalade! Mathijs: "De smaak van geroosterde pompoen is zo lekker, het smaakt een beetje nootachtig. De flespompoen hoef je niet te schillen en gaar je makkelijk in de oven."

Bereiding

  • 1
    Was de flespompoen en halveer ‘m in de lengte. Haal met een lepel de pompoenpitten eruit. Snijd de pompoen in gelijke plakken. Verdeel over een bakplaat en besmeer met een beetje olijfolie. Rooster in de heteluchtoven op 210 graden voor ongeveer 25 minuten.
  • 2
    De pompoen van Discovered is de basis van deze salade. Pompoen heeft een licht zoete en boterachtige smaak. De oven doet het werk.
  • 3
    Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in afgepast water op gematigd vuur. Roer door het water wat ras el hanout specerijen voor een mooie smaak.
  • 4
    Haal de geroosterde pomoen uit de oven, laat even uitdampen en bestrooi met wat grof zeezout en peper uit de molen.
  • 5
    Snijd de verse blaadjes munt fijn, meng door de hüttenkäse met wat zout en peper. Maak de salade van rucola met quinoa en met stukken pompoen. Garneer daarna met halve ringen rode ui, cranberries en walnoten.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten