1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 80 gram roomboter in een steelpannetje. Je kunt hier ook een (vegan) kokosolie of een plantaardige variant van boter voor gebruiken.
2
Meng in een mengkom de havermout, honing, gesmolten boter, snufje zout en kaneel/speculaaskruiden door elkaar met een lepel. Roer goed door elkaar.
3
Verdeel het ‘deeg’ over de bodem van een siliconen cakevorm en druk goed aan met een lepel of je vingertoppen. Je kunt er ook 6 muffins van maken. Bak goudbruin af in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden in ongeveer 25 minuten. Laat de bodem voor je je hem eruit haalt eerst goed afkoelen om te voorkomen dat de bodem scheurt.
4
Roer de roomkaas los op kamertemperatuur en meng met een kleine stevige garde (of vork) met een beetje kwark en een zakje vanillesuiker.
5
Schil de sharonfruit voorzichtig en verwijder de steelaanzet. Snijd deze mooie oranje vrucht doormidden en vervolgens in dunne gelijke plakjes.
6
Garneer de havermoutbodem met plakjes sharonfruit, mooie quenelles bolletjes van roomkaas, gehalveerde physalis bessen en blaadjes verse munt. Snijd voorzichtig met een scherp broodmes.