zoete-aardappelhapje
Hapje met zoete aardappel

Ingrediënten

1 grote Discovered zoete aardappel
2 eetlepels olijfolie
2 tomaten
2 plakjes kipfilet
1 handjevol spinazie
2 mozzarellabolletjes
Eventueel een klein beetje barbecuesaus

Een supersimpele maar o zo lekkere snack met zoete aardappel! Heerlijk als voorgerecht, amuse of borrelhapje.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 190°C
  • 2
    Snijd de Discovered zoete aardappel in 4 dikke plakken (met schil).
  • 3
    Doe 2 eetlepels olijfolie in een bakje en dip de zoete aardappelplakken aan beide kanten er even in.
  • 4
    Leg 4 plakken zoete aardappel op een bakplaat.
  • 5
    Snijd de tomaten in 4 plakjes en leg op elke schijf zoete aardappel een plak tomaat op de bakplaat.
  • 6
    Verdeel de plakjes kipfilet over de 4 tomaten.
  • 7
    Doe vervolgens op alle plakjes kipfilet een klein beetje spinazie.
  • 8
    Snijd de 2 mozzarellabolletjes door tweeën en leg dit bovenop de spinazie.
  • 9
    Als jet het lekker vindt, kun je een klein beetje barbecuesaus over de mozzarella heen druppelen.
  • 10
    Steek eventueel een prikker door de gerechtjes heen voor extra stevigheid.
  • 11
    Schuif de bakplaat in de oven en zet de timer op 30 minuten. Als de zoete aardappelschijven zacht zijn, zijn de gerechtjes klaar.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten