groenten-currydip-passiefruit-mango
Groenten met currydip van passiefruit en mango

Ingrediënten

1 mango
1 passievrucht
200 gram kikkererwten (pot/blik/zak)
100 gram zonnebloempitten
1 eetl. curry madras
1 duimpje verse gember
snufje zout en peper

rauwkost oa:
bloemkool
paprika
bleekselderij
cherrytomaatjes
wortel
komkommer

Er gaat niets boven een zelfgemaakte kruidige currydip van mango en passiefruit. Zodat je onbeperkt lekker en gezond rauwkost kunt dippen. Gezellig tijdens een picknick, maar ook leuk voor tijdens een feestje.

Bereiding

  • 1
    Maak de rauwkost schoon en snijd in praktische stukken zodat je lekker kunt dippen. Vergeet bij de bleekselderij niet de draden eraf te trekken.
  • 2
    Schenk de kikkererwten in de keukenmachine of blender. Inclusief het vocht, want dat bevat veel eiwit en smaak. Bovendien krijg je hierdoor een lekkere smeuïge dip. Voeg ook de zonnebloempitten, een royale scheut olijfolie een stukje schoongemaakte gember en een snufje zout en peper toe. Maal de curry hummus fijn. Proef en schep uit de keukenmachine.
  • 3
    Schil de mango en snijd het zachte zoete vruchtvlees langs de pit eraf. Snijd in stukken. Maal de mango fijn tot een gladde puree. De helft van de mangopuree roer je goed door de hummus en de andere helft roer je er een klein beetje half doorheen. Garneer de dip met het vruchtvlees van de passievrucht. Dit zorgt voor een smaakexplosie.
  • Deel dit recept

    Andere recepten