EXPLORE. TASTE. SHARE.

Groenten met currydip van passiefruit en mango

Groenten met currydip van passiefruit en mango

Er gaat niets boven een zelfgemaakte kruidige currydip van mango en passiefruit. Waarom? Zodat je onbeperkt lekker en gezond rauwkost kunt dippen. Gezellig tijdens een picknick, maar ook leuk voor tijdens een feestje.

Ingrediënten

1 mango
1 passievrucht
200 gram kikkererwten (pot/blik/zak)
100 gram zonnebloempitten
1 eetl. curry madras
1 duimpje verse gember
snufje zout en peper

rauwkost oa:
bloemkool
paprika
bleekselderij
cherrytomaatjes
wortel
komkommer

Bereidingswijze

  • 1
    Maak de rauwkost schoon en snijd in praktische stukken zodat je lekker kunt dippen. Vergeet bij de bleekselderij niet de draden eraf te trekken.

  • 2
    Schenk de kikkererwten in de keukenmachine of blender. Inclusief het vocht, want dat bevat veel eiwit en smaak. Bovendien krijg je hierdoor een lekkere smeuïge dip. Voeg ook de zonnebloempitten, een royale scheut olijfolie een stukje schoongemaakte gember en een snufje zout en peper toe. Maal de curry hummus fijn. Proef en schep uit de keukenmachine.

  • 3
    Schil de mango en snijd het zachte zoete vruchtvlees langs de pit eraf. Snijd in stukken. Maal de mango fijn tot een gladde puree. De helft van de mangopuree roer je goed door de hummus en de andere helft roer je er een klein beetje half doorheen. Garneer de dip met het vruchtvlees van de passievrucht. Dit zorgt voor een smaakexplosie.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel