Shakshuka_peulen-haricots-sugarsnaps
Groene shaksuka met peulen, haricots en sugarsnaps

Ingrediënten

1 ui, fijn gesneden
1 bouillonblokje
2 st croccoli in roosjes
2 zakjes peulen
2 zakjes haricots verts
2 zakjes sugarsnaps
200 gram bladspinazie
0,25 bosje munt
0,5 bosje peterselie
200 gram feta, grove kruimels
4 eieren
500 ml water
1 jalapenopeper, grof gesneden, zonder zaadjes

Kende jij Shakshuka al? Dit is een ontbijtgerecht uit het Midden Oosten, oorspronkelijk met veel tomaten en andere rood gekleurde groenten. Er zitten eieren in, is super voedzaam en heel lekker gekruid. Wij hebben het gerecht deze keer gemaakt op basis van allemaal groene groenten en kruiden.

Bereiding

  • 1
    Zet een koekenpan op laag vuur, en schenk hier het water in met bouillon. Leg de broccoliroosjes erin en laat staan totdat het water is gekookt.
  • 2
    Snijd ondertussen de peultjes, haricots verts en sugarsnaps grof door, en zet samen apart.
  • 3
    Als het water verdampt is, voeg dan een klein beetje olie toe, de ui en jalapeno. Bak goed door, voeg nu de bladspinazie toe. Roerbak dit mee zodat de spinazie gaat slinken. Voeg nu ook de andere boontjes toe en roer nog een aantal keer om, en zet het vuur laag.
  • 4
    Hak de groene kruiden (munt en peterselie) fijn en zet apart.
  • 5
    Maak in het groene mengsel in de pan 4 kuiltjes, en breek boven elk kuiltje een ei. Strooi nu de feta en groene kruiden over het mengsel in de pan.
  • 6
    Zet de deksel erop en laat staan op laag vuur. Het duurt ongeveer 10-15 minuten voordat het gerecht klaar is. Het gerecht is klaar als de eieren gaar zijn. Zet de pan op tafel, met lekker vers gebakken brood erbij.
  • Andere recepten