1
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan in een rechthoek en rol met de deegroller nog iets uit, zodat je een grote lap deeg hebt.
3
Leg het bladerdeeg in een met boter ingevette bakvorm. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bak de bodem 10-12 minuten in de oven. Haal de bakvorm uit de oven.
4
Haal intussen de houtige uiteinden van de asperges. Snijd het ontbijtspek fijn en bak het in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
5
Klop in een kom de eieren, de room, mosterd en wat zout en peper. Voeg het grootste deel van de pecorino toe, roer het ontbijtspek erdoor en schenk het mengsel in de deegbodem.
6
Leg de asperges er gerangschikt in. Bestrooi het geheel met de rest van de pecorino, bak de taart 20 minuten in de oven – tot de vulling net is gestold.
7
Laat de taart 15 minuten rusten. Serveer met een groene salade.