EXPLORE. TASTE. SHARE.

Groene-aspergesoep

Groene-aspergesoep

Grote kans dat je weleens aspergesoep op hebt, maar dit recept is net wat anders. Het is een fluweelzachte soep met de verfijnde smaak van groene asperges. De soep kan zowel warm als koud geserveerd worden, ideaal toch?

Ingrediënten

500 g groene asperges
1 liter water
150 gr erwten
2 groentebouillontabletten
100 ml room

Bereidingswijze

  • 1
    Snijd de onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes, houd de kopjes apart.

  • 2
    Breng in een soeppan het water, de aspergestukjes, ¾ van de erwten en de bouillontabletten aan de kook. Kook de asperges in 5 min. beetgaar.

  • 3
    Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe. Roer de aspergepunten en rest van de erwten erdoor.

  • 4
    Laat de soep door en door warm worden. Schep de soep in borden en server.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel