grillsalade-zoeteaardappel-groeneasperges
Grill salade met zoete aardappel en groene asperges

Ingrediënten

2 zoete aardappels, geschild
1 bos groene asperges
1 bakje jonge spinazie
½ schil van een gezouten citroen, ragfijn gesneden
3 takjes rozemarijn, blaadjes fijngehakt
3 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
1 citroen, rasp van de schil en sap
1 theelepel poedersuiker
8 eetlepels olijfolie (verdeeld over het gerecht)
Zeezout en peper naar smaak

Deze originele salade maak je met gegrilde groene asperges en zoete aardappel, spinazie, tijm en rozemarijn. Deze salade geeft een heerlijke smaaksensatie, zeker door de limoenvinaigrette.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven op 170 graden.
  • 2
    Snijd de zoete aardappel in lange frieten. Snijd de houterige onderkanten van de groene asperge af.
  • 3
    Verwarm de grillpan goed voor en maak een mooie gril streep op de aardappelpartjes. Leg de aardappels in een ovenschaal met zeezout en 2 el. olie en rooster ze in ongeveer 20-30 minuten gaar in de oven.
  • 4
    Meng de asperges met 2el. olie en grill deze langzaam gaar in de grillpan.
  • 5
    Hak de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak de knoflook. Doe dit in een kom en voeg de gezouten citroenschil (alleen het gele ragfijn snijden) toe. Snijd de asperges schuin in drieën, voeg toe aan de kom en hussel dit lekker even door en laat iets afkoelen..
  • 6
    Maak van de citroensap en rasp, 4 el. olijfolie en een theelepeltje (poeder)suiker een frisse vinaigrette.
  • 7
    Schik de aardappelen, spinazie en aspergemengsel op een mooie schaal en besprenkel de vinaigrette erover. Nog even wat peper en zout uit de molen om het af te maken.
  • Deel dit recept

    Andere recepten