EXPLORE. TASTE. SHARE.

Granolacups met pitahaya

Granolacups met pitahaya

Taart als ontbijt? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het makkelijk. Dit superlekkere recept zit vol voedzame ingrediënten. Vanaf nu zijn jouw ochtenden een feestje!

Ingrediënten

150 gr havermoutvlokken
100 gr gemengde noten
2 el kokosolie
2 tl speculaaskruiden
1 eiwit(vervanger)
100 gr kokosrasp
50 ml maple syrup (ahornsiroop)

Vulling (naar smaak):
Plantaardige kwark
Kokosrasp
Pitahaya

Extra benodigdheden:
Steelpan
Mengkom
Spatel
Muffintray (het liefst siliconen)

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een steelpannetje op laag vuur met kokosolie en de maple syrup. Terwijl dit staat te smelten, maal je de gemengde noten (of noten naar keuze) tot een grof kruim. Wanneer de kokosolie is gesmolten in de maple syrup, meng je dit mengsel samen met havermout, gemengde noten, speculaaskruiden en kokosrasp in een grote mengkom. Zodra alle ingrediënten goed zijn gemengd, hoef je alleen het eiwit er ong. doorheen te spatelen.

  • 2
    Pak nu een muffintray en druk hier het deeg in. Duw met je duim een holletje in het midden, zodat de randjes een beetje omhoog komen te staan. Even een tipje van ons.. Wij gebruiken een siliconen muffintray. Heb jij er eentje van metaal? Dan is het handiger om een papieren muffinvormpje in de muffintray te leggen, zodat je de cupjes er makkelijk uit kunt krijgen.

  • 3
    Bak de cups 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Pas wanneer ze zijn afgekoeld, kun je ze vullen. En dat is stiekem het leukste stukje natuurlijk ;)

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel