granaatappeltrifle-kokos
Granaatappel trifle met kwark en kokosgranola

Ingrediënten

1 granaatappel
500 ml magere kwark

Voor de granola:
1 kokosnoot
100 g havermout
20 g pompoenpitten
20 g zonnebloempitten
20 g gemengde noten
1 tl kaneel
snufje zout

Kwark en exotisch fruit is een fijne en gezonde manier om je dag te beginnen. Deze trifle maak je met kwark, granaatappel en zelfgemaakte kokosgranola. Heerlijk en gezond als ontbijt maar trouwens ook heel fijn als dessert!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2
    Open de kokosnoot. Hak de kokos in stukjes. Hak de noten grof. Meng de kokosstukjes en de noten met de havermout, pompoenpitten en zonnebloempitten. Voeg ook de kaneel en het zout toe en meng door elkaar. Verdeel over een bakplaat.
  • 3
    Bak de granola in circa 12 minuten goudbruin. Schep af en toe even om. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
  • 4
    Open de granaatappel en haal de pitjes eruit.
  • 5
    Schep wat van de kwark in twee glazen. Verdeel er wat granola over. Schep hier wat granaatappelpitjes over. Maak zo laagjes totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een royale laag granaatappelpitten.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten