kip-granaatappel-MV
Granaatappel met kip uit de oven

Ingrediënten

600 gram kipdijfilets
1 granaatappel
2 el honing
1 limoen
2 el balsamico azijn
1 tl kaneel
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 el walnoten
verse tijm

De combinatie van kip met het zoete, zure en frisse van granaatappelpitjes is een ware smaaksensatie die je niet vaak tegenkomt. Dit gerecht is eenvoudig te maken en nog gezond ook.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in 4 parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit breken.
  • 2
    Maak de saus van het granaatappelsap, de honing, limoensap, balsamico azijn, kaneel, zout en peper. Verdeel de kipdij over de ovenschaal en schenk de saus erover. Snijd de rode ui in kleine partjes en de knoflook in plakjes. Verdeel over de schaal. Gaar de kip 10 minuten in de oven.
  • 3
    Verdeel na 10 minuten de granaatappelpitjes over de ovenschaal en gaar nog 10 minuten verder. Haal de kip uit de oven wanneer deze gaar is. Garneer met stukjes walnoot en verse tijm. Serveer met aardappelpuree, friet, gebakken rijst of brood en een frisse salade.
  • Andere recepten