zoete-aardappelmuffins
Gezonde zoete-aardappelmuffins

Ingrediënten

1 grote zoete aardappel
10 eetlepels ahornsiroop
60 gram pecannoten of walnoten
125 gram speltbloem
125 gram amandelmeel
2 eieren
125 milliliter amandelmelk
2 theelepels bakpoeder
1 vanillestokje
8 eetlepels goede olijfolie
een snufje zout

Deze muffins met zoete aardappel zijn heerlijk als tussendoortje nemen óf als ontbijt. En zoete aardappels zijn zo gezond, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Schil de zoete aardappel, snijd in stukjes en kook in een pannetje met water in 8 minuten gaar.
  • 3
    Doe de amandelmelk met de olie in een kom en meng door elkaar. Voeg vervolgens de bakpoeder en vanillepoeder toe, gevolgd door de ahornsiroop, het meel, de snuf zout, en meng door elkaar met een garde. Meng ook de eieren erdoor.
  • 4
    Prak de zoete aardappel fijn, hak de noten in grove stukjes, en meng ook dit door het beslag. Giet het mengsel in een muffinvorm met 12 holtes en zet ze in de oven. Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar, afhankelijk van je oven.
  • 5
    Laat de muffins even afkoelen en smullen maar!
  • 6
    Tip:  vries de muffins per 2 in, haal ze ‘s ochtends uit de vriezer en zet ze bevroren in de oven. Na een paar minuten zijn ze weer heerlijk. Zo heb je elke ochtend vers genot!
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten