150 gr havermout
1 ei
60 ml zonnebloemolie
120 ml (plantaardige) melk
2 tl bakpoeder
80 gr verse vijgen
2 theelepels geraspte verse gember
Handje pecannoten
2 tl kaneel
Snuf zout
Deze heerlijke vijgenmuffins worden gemaakt zonder suiker, bloem en boter, maar met gezonde ingrediënten als havermoutmeel, heerlijke verse vijgen en verse gember. Een gezonde variant op de klassieke muffin, lekker als snack of zelfs als ontbijt of lunch.
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. Voeg het zout en de kaneel bij de havermout. Voeg een ei toe en de zonnebloemolie en klop er met een garde een glad beslag van. Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng het door elkaar.
3
Meng het bakpoeder door het beslag. Snij de vijgen in stukjes en hak de pecannoten grof, spatel dit met de geraspte gember door het beslag.
4
Verdeel het beslag over 8 muffin papiertjes en bak de havermout muffins in ongeveer 30-35 minuten af. Laat de muffins afkoelen op een rooster.