EXPLORE. TASTE. SHARE.

Gewokte peulen met gember, citroen en knoflook

Gewokte peulen met gember, citroen en knoflook

Een heerlijk eenvoudig wokgerecht. Door de peultjes te wokken met citroen, knoflook en gember ontstaat een ware smaakexplosie!

Ingrediënten

300 gram peulen
halve citroen
2 teentjes knoflook
1 duimpje gember
2 theel. sesamzaad wit/zwart
Zout en peper naar smaak
1 eetl. verse dille

Bereidingswijze

  • 1
    Boen de citroen schoon en snijd de helft in kleine halve partjes. Maak een duimpje gember en 2 teentjes knoflook schoon en snijd in stukjes. Bak deze smaakmakers in een beetje olijfolie in de wok op laag vuur.

  • 2
    Snijd de puntjes van de peultjes af. Zet het vuur van de wok hoog en roerbak de peulen 3 tot 5 minuten beetgaar in de smaakmakers. Voeg tot slot de sesam en een snufje zout en peper toe.

  • 3
    De stukjes gebakken gember en citroen zijn eetbaar. Zelf ben ik een liefhebber van deze smaakexplosies, maar niet iedereen kan dit waarderen. Om deze reden raad ik aan de stukjes redelijk grof te houden zodat ze makkelijk aan de kant te schuiven zijn. Strooi er als laatste nog wat grof gehakte dille overheen.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel