Gevulde-spaghettiflespompoen
Gevulde spaghetti pompoen met zoete ui, gehakt en geitenkaas

Ingrediënten

1 flespompoen
2 tl ghee
2 uien
4 knoflookteentjes
2 courgette
500 gr gehakt
Keltisch zeezout en versgemalen peper (naar smaak)
2 tl paprikapoeder
1 tl kaneelpoeder
100 gr geitenkaas
Scheutje olijfolie

De combinatie van flespompoen en ui met gehakt en geitenkaas is heerlijk: de perfecte mix van zoet en hartig.

Bereiding

  • 1
    Zet de oven aan op 180 graden. Snij de pompoen door de helft en hol de binnenkant uit. Bewaar de binnenkant (dat is de spaghetti uit de pompoen).
  • 2
    Schuif de pompoenhelften in de oven voor minimaal 40 minuten  of tot de binnenkant zacht is.
  • 3
    Zet een grote bakpan op het vuur met wat ghee. Snipper de ui en knoflook en fruit dit zachtjes aan in de pan. Snij de courgette in blokjes en doe dit bij de pan.
  • 4
    Voeg als laatste het gehakt erbij samen met peper, zout, paprikapoeder en kaneelpoeder en bak het tot het gehakt bruin ziet.
  • 5
    Zet een andere bakpan op het vuur met wat ghee en bak hierin de pompoen spaghetti ( de binnenkant van de pompoen) tot het gaar is.
  • 6
    Verdeel de spaghetti over de vier helften van de pompoen en doe hier boven op het gehaktmix. Garneer af met stukjes geitenkaas en een scheutje olijfolie.
  • Deel dit recept

    Andere recepten