EXPLORE. TASTE. SHARE.

Gevulde flespompoen met paddenstoelen en linzen

Gevulde flespompoen met paddenstoelen en linzen

Geniet van deze heerlijke plant based combinatie van flespompoen, paddelstoel en linzen. Samen met de vega feta en gezouten amandelen maak je alle heerlijke smaken compleet.

Ingrediënten

1 flespompoen
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
½ chilipeper in dunne plakjes, gebruik een hele indien je een pittiger gerecht wil
C.a. 400 – 500g paddenstoelen mix: shiitake, kastanjechampignons, in plakjes gesneden
1 grote handvol spinazie, grof gesneden
10 blaadjes salie, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, waarvan 1 takje fijngesneden, 1 takje heel
2 takjes tijm, fijngesneden
Scheutje rode wijnazijn
5 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
1 Klein blikje linzen (200 g)
Handvol gedroogde cranberries
½ el margarine
Peper, zout en olijfolie naar smaak

Ter garnering:
Vegan feta, of bijv. Vegan mozzarella.
Gezouten amandelen of walnoten

In samenwerking met: Lekker Voldaan

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in de lengte door de helft en schep de zaden eruit. Smeer olijfolie op de snijkanten van de pompoen en strooi hier rijkelijk peper en zout op. Leg de snijkanten vervolgens naar beneden op de bakplaat en bak de pompoen voor c.a. 30 – 45 minuten in de oven gaar.

  • 2
    In de tussentijd ga je verder met de vulling. Doe wat olijfolie in een bakpan en bak op laag/middel vuur de ui glazig. Voeg de chilipeper en de knoflook toe en bak deze voor c.a. 30 seconden mee. Voeg hierna de paddenstoelen, het takje rozemarijn en wat zout en peper toe en draai het vuur hoger.

  • 3
    Na 5 minuten voeg je ook de rest van de fijngesneden kruiden toe. Laat de paddenstoelen bakken tot het meeste vocht eruit is en ze een beetje bruin zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zodra de paddenstoelen mooi gebakken zijn doe je er een scheutje rode wijnazijn bij om het af te blussen.

  • 4
    Voeg de zongedroogde tomaten en spinazie toe en bak dit tot de spinazie geslonken is. Tot slot voeg je de linzen, de cranberries en de boter toe. Laat deze nog even verwarmen zodat de boter gesmolten is. Breng de vulling op smaak met zout en peper. Het mag vrij hoog op smaak zijn als tegenhanger voor de zoete pompoen.

  • 5
    Zodra de pompoen klaar is hol je de “hals” uit met een lepel, zodat er over de hele pompoen een inkeping ontstaat. Hier schep je de vulling in. Om het gerecht af te maken strooi je nog wat gezouten amandelen en feta over de pompoen heen.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen