EXPLORE. TASTE. SHARE.

Gevulde flespompoen met quinoa en cantharellen

Gevulde flespompoen met quinoa en cantharellen

Flespompoen, quinoa en paddenstoelen, is dat een lekker combi? Zeker weten! Dit winterse recept moet je geproefd hebben. Waar wacht je nog op?

Ingrediënten

1 flespompoen
peper, zout, tijm
4 el olijfolie
100 gr quinoa (ongekookt)
250 gr champignons
100 gr cantharellen
1 ui
verse basilicum (garnering)

Bereidingswijze

  • 1
    Snij de pompoenen overlangs door de helft en verwijder de pitten. Bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout, peper en tijm en plaats voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.

  • 2
    Kook de quinoa. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de cantharellen in vieren. Hak de knoflook en snipper de ui. Bak de champignons en cantharellen met de ui en de knoflook.

  • 3
    Haal na 40 minuten de pompoen uit de oven. Lepel het vruchtvlees eruit, zodat het een soort bootje vormt. Meng het vruchtvlees met de quinoavulling.

  • 4
    Verdeel de quinoavulling over de twee helften pompoen. Garneer met basilicum.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel