kleurrijke herfstrecepten
Gevulde flespompoen met quinoa en cantharellen
kleurrijke herfstrecepten

Ingrediënten

1 flespompoen
peper, zout, tijm
4 el olijfolie
100 gr quinoa (ongekookt)
250 gr champignons
100 gr cantharellen
1 ui
verse basilicum (garnering)

Een heerlijke combinatie van flespompoen met quinoa en paddenstoelen. Geniet van dit stukje herfst op je bord!

Bereiding

  • 1
    Snij de pompoenen overlangs door de helft en verwijder de pitten. Bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout, peper en tijm en plaats voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.
  • 2
    Kook de quinoa. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de cantharellen in vieren. Hak de knoflook en snipper de ui. Bak de champignons en cantharellen met de ui en de knoflook.
  • 3
    Haal na 40 minuten de pompoen uit de oven. Lepel het vruchtvlees eruit, zodat het een soort bootje vormt. Meng het vruchtvlees met de quinoavulling.
  • 4
    Verdeel de quinoavulling over de twee helften pompoen. Garneer met basilicum.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten