zoeteaardappel-bbq-chutney
Geroosterde zoete aardappel van de BBQ met chutney

Ingrediënten

2 grote zoete aardappels
1 zoete aardappel in blokjes van 0,5×0,5 cm
1 bos bleekselderij, in dunne schijfjes gesneden
100 gram gedroogde abrikozen in dunne reepjes
4 cm. verse gemberwortel, geschild en fijn geraspt
125 gram suiker
1 dl. water
75 ml. (kruiden)azijn
1 theelepel blank mosterdzaad
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel zout

Van BBQ geroosterde zoete aardappel met crème fraiche en kruidige chutney van bleekselderij, zoete aardappel en abrikoos.

Bereiding

  • 1
    Pof de zoete aardappelen in aluminiumfolie op de barbecue gaar in ongeveer 40 minuten met de deksel van de bbq dicht. Als ze gaar zijn, snijd dan de aardappelen door in de lengte en rooster ze op de snijkant nog even na zodat je mooie grilstreepjes krijgt.
  • 2
    Maak daarna de bleekselderij schoon en snijd de stengels in fijne plakjes, totaal 250 gram. Snijd de abrikozen in dunne reepjes.
  • 3
    Breng het water aan de kook,en kook de aardappel in een afgesloten pan in 6 minuten beetgaar. Los daarna in het kookwater de suiker op en doe er de stukjes bleekselderij en abrikozen bij.
  • 4
    Voeg daarna de geraspte gember, azijn, mosterdzaad, kerrie en zout toe. Roer het mengsel om en laat het pruttelen tot het een vrij stijve massa is.
  • 5
    Serveer de aardappelen met een mooie klodder crème fraiche (weglaten als je vegan wilt eten) en chutney.
  • Deel dit recept

    Andere recepten