geroosterde zoete aardappel
Geroosterde zoete aardappel met honing en chilivlokken
geroosterde zoete aardappel

ingrediënten geroosterde zoete aardappel

  • 3 zoete aardappelen 
  • 2 tl. chilivlokken of een rode peper 
  • 1 citroen, schil in dunne reepjes 
  • 3 takjes rozemarijn 
  • 4 el. honing 
  • 2 el. olijfolie extra vierge 
  • Zeezout naar smaak

 

Bron: sweetpotatoes.eu 

Verleidelijke combinatie van geroosterde zoete aardappel, zoete honing en pikante chilivlokken voor een smaakexplosie in elke hap. Genot voor de smaakpapillen

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Was de zoete aardappel en snij hem in partjes. Schillen is niet nodig!
  • 3
    Neem een dunschiller en schil daarmee de citroen. Snij vervolgens de schil in kleine reepjes. Ris de rozemarijn van de takjes en hak deze fijn.
  • 4
    Meng alle ingrediënten in een schaal.
  • 5
    Vet een bakplaat licht in of gebruik bakpapier en leg daarop de partjes zoete aardappel. Bak ze in ongeveer 40 minuten gaar in de oven.
  • Deel dit recept

    Andere recepten