EXPLORE. TASTE. SHARE.

Geroosterde spruitensalade met pomelo

Geroosterde spruitensalade met pomelo

Hou je van spruitjes? Dan is deze salade van diëtiste Silla. met pomelo, geroosterde spruiten, sjalotten, kaneel en steranijs misschien wel wat voor jou.

Ingrediënten

100 g suiker
2 kaneelstokjes
5 stuks steranijs
3 el citroensap
300 g pomelo (na schillen)
600 g spruiten
250 g sjalotten
3 el olijfolie
10 g koriander
peper

Bereidingswijze

 • 1
  Doe de suiker, 100 ml water, de kaneel en de steranijs in een kleine pan en breng aan de kook. Kook het kort, ongeveer 1 minuutje door. Roer goed zodat de suiker oplost. Haal dan de pan van het vuur, voeg 1 el citroensap toe en laat het geheel afkoelen.

 • 2
  Haal de dikke schil van de pomelo, en haal de witte stukken eraf. Die zijn bitter. Haal dan de parten van elkaar af, haal vervolgens het vruchtvlees uit de vellen. Je kunt dit er makkelijk aftrekken. Snijd de pomelo in kleine stukken.

 • 3
  Giet de siroop over de pomelo wanneer het is afgekoeld. Laat het minimaal 1 uur in een pannetje of schaaltje marineren.

 • 4
  Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

 • 5
  Zet een grote pan op het vuur met water om de spruiten te koken. Maak de spruitjes en uien schoon. Blancheer de spruiten met de uien 2 minuten. Spoel ze daarna af onder koud water. Snijd de spruiten door tweeën. En snijd de sjalotten zo dat ze net zo groot zijn als de spruiten.

 • 6
  Doe dan alles in een schaal met 2 el olie, ½ tl zout, en wat peper. Roer goed door elkaar. Stort het dan uit op een bakplaat met bakpapier, en rooster het in de oven voor 20 minuten. De spruiten moeten een tikkeltje bruin worden, maar niet te veel.

 • 7
  Laat de spruiten afkoelen.

 • 8
  Voeg dan de salade samen. Haal de kaneel en de steranijs uit de schaal met pomelo. Giet de pomelo af, maar bewaar de marinade. Doe dan de sjalotten, spruiten, pomelo, en koriander blaadjes in een grote schaal.

 • 9
  De dressing maak je door 1 el olie, 2 el citroensap, 1 el pomelo marinade sap en ¼ tl zout te mengen. Proef de dressing voordat je het erover giet. Eventueel kun je er nog wat marinade bij doen om het meer op smaak te maken

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel