1
Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Was de flespompoen en snijd de steelaanzet eraf. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snijd de pompoen in gelijke plakjes. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en meng door elkaar. Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven gedurende 25 minuten.
2
Snijd de onder- en bovenkant van de pomelo eraf. Snijd daarna de schil rondom een beetje in zodat je de vrucht in vier parten kunt breken. Breek en trek nu de partjes los uit de vliezen. En de pomelo is klaar.
3
Schenk de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Dep daarna de kikkererwten droog. Bak ze in een koekenpan op hoog vuur in een beetje olie of boter goudbruin krokant. Schud regelmatig. Na ongeveer 5 minuten bakken voeg je 2 theelepels curry madras specerijenmix toe. Bak dit nog 1 minuut mee. Zet het vuur uit.
4
Maak een zoete dressing van geperste knoflook, honing, olie, limoensap, gehakte verse peterselie en een snufje zout en peper.
5
Snijd de avocado en partjes en maak de borden op met geroosterde pompoen, avocado, kikkererwten en de yellow pomelo. Garneer tot slot met wat pompoenpitten. Serveer met naanbrood of couscous.