1
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en snijd met schil en al in gelijke plakken. Als de zoete aardappelen erg dik zijn, kun je ze ook eerst in de lengte halveren. Meng in een mengkom met een scheutje olijfolie en verdeel over de bakplaat met bakpapier. Rooster alvast 10 minuten in de oven terwijl je intussen de andere groenten klaarmaakt.
2
Haal de haricot verts af en blancheer de boontjes kort beetgaar door ze enkele minuten onder te dompelen in kokend water. Spoel daarna af met koud water.
3
Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd de avocado in 6 gelijke parten. Leg de haricot verts en partjes avocado erbij op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Laat het nog zo’n 10 minuten in de oven roosteren.
4
Roer de crème fraîche los en maak een mooie cirkel op de borden. Snijd nu de smaakmakers. De rode peper (naar smaak) in halve ringen, de knoflook in kleine stukjes of plakjes en de verse munt in fijne reepjes.
5
Verdeel de groenten en smaakmakers mooi over de borden en garneer met de pistachenoten, sla, grof zeezout en grof gemalen peper.