zalmtartaar
Geroosterde groene asperges met zalmtartaar
zalmtartaar

Ingrediënten

  • 1 bos groene asperges
  • 1 avocado
  • ½ papaya
  • 400 gram verse zalm
  • 2 eetl. verse bieslook
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 limoen
  • 4 eetl. goede olijfolie
Een kroontje van asperges. De bijzondere smaak van de papaya in dit gerecht is buitengewoon lekker. In combinatie met de romige nootachtige avocado is deze zalmtartaar een feestje om te eten.

Bereiding

  • 1
    Het is extra mooi om de puntjes van de groene asperges voor dit gerecht te gebruiken. Als je voldoende asperges in huis hebt, kun je ervoor kiezen om voor dit gerecht alleen de topjes te gebruiken en de stelen in een ander gerecht te verwerken (zoals bijvoorbeeld de boeuf bourguignon).
  • 2
    Roerbak de asperges in een klein beetje olijfolie met wat zout en peper beetgaar. Laat op een bordje afkoelen. Maak een dressing van fijngehakte knoflook, gember, limoensap, een beetje water, lekkere olijfolie zout en peper.
  • 3
    Snijd de avocado rondom in tot aan de pit en draai de twee helften los van elkaar. Haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees langs de schil los. Snijd de avocado in kleine blokjes. De papaya maak je schoon door hem te halveren en de zaadjes eruit te halen. Snijd voorzichtig de schil eraf. Snijd de papaya vervolgens ook in kleine blokjes.
  • 4
    Hak de verse zalmfilet fijn met een scherp mes. Meestal wordt zalmtartaar wat grover gesneden, maar in dit gerecht is het lekkerder om het wat fijner te snijden. Meng de zalm door de papaya en avocado. Breng op smaak met een beetje van de dressing en nog wat extra zout en grof gemalen peper.
  • 5
    Gebruik een ronde steker om de tartaar in een mooie ronde vorm op te maken met enkele aspergetopjes rondom. Als je geen steker hebt, kun je ook met een schaar van een plastic fles een steker maken. Garneer de tartaar rondom met de dressing en gesneden bieslook.
  • Deel dit recept

    Andere recepten