geroosterdeflespompoenschotel
Geroosterde flespompoenschotel met worst en tomaatjes

Ingrediënten

1 flespompoen
2 theelepel komijnpoeder
250 gr cherrytomaatjes
4 verse braadworsten
150 gr walnoten
olijfolie
2 limoenen
15 gr peterselie
15 gr basilicum
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook

Extra:
Bakplaat
Bakpapier
Braadpan
Staafmixer

Een heerlijke winterse ovenschotel, echt comfortfood! Ook heel geschikt voor bij de winterbarbecue.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven op 250°C.
  • 2
    Snijd de pompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in grote stukken.
  • 3
    Leg de stukken pompoen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en de komijn. Meng alles goed en verspreid over op de bakplaat. Rooster de pompoen in 20 min gaar.
  • 4
    Bak ondertussen de worsten even aan in een braadpan, zodat ze mooi bruin zijn maar nog niet gaar. Voeg de laatste 5 minuten de braadworsten en de cherrytomaten toe en laat meegaren.
  • 5
    Maal ondertussen met de staafmixer 1 dl olijfolie met de peterselie, rozemarijn, basilicum, citroensap en de knoflook tot een kruidenolie.
  • 6
    Haal de pompoenschotel uit de oven en serveer met de kruiden olie.
  • Andere recepten