De combinatie van warm knapperig brood met zachte zoete vijg is echt verrukkelijk. Een mooi begin van de dag of lekker als healthy lunch.
Bereiding
1
Maak een gemberolie van olijfolie en een beetje geraspte gember. Besmeer twee stevige sneetjes meergranenbrood aan beide kanten en rooster in een koekenpan of broodrooster goudbruin krokant.
2
Zet een steelpannetje op het vuur en kook hierin een scheutje balsamico azijn ongeveer tot de helft in. Hierdoor zal de balsamico iets minder zuur worden, roer er een lepeltje honing doorheen zodat je een balsamico stroop krijgt. Haal van het vuur.
3
Prak een halve avocado fijn met een vork en breng op smaak met een snuf grove peper en een beetje zeezout. Besmeer de geroosterde boterhammen met avocado en zachte geitenkaas.
4
Snijd de verse vijf in plakjes en verdeel over de broodjes. Garneer tot slot met balsamico stroop en blaadjes verse basilicum.