gepofte zoete aardappel
Gepofte zoete aardappel met pittig gehakt
gepofte zoete aardappel

Ingrediënten gepofte zoete aardappel

  • 4 kleine zoete aardappels 
  • 1 ui gesnipperd 
  • ¼ chilipeper, fijn gehakt 
  • 1 pond rundergehakt 
  • 2 theelepels paprikapoeder 
  • Nootmuskaat 
  • Bladpeterselie 
  • Crème fraîche 
  • 1 avocado  

 

Deze gepofte zoete aardappel is gevuld met pittig gehakt, erg lekker en supersimpel. Je kunt dit gerecht op de barbecue maken maar ook in de oven. Je kunt één gepofte en gevulde aardappel per persoon rekenen, maar je kunt er natuurlijk meer per persoon maken. Of je maakt er nog een lekkere salade bij.

Bereiding

  • 1
    Was de aardappel en pak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappels ca. 45 min in hete kolen of oven (180 °C).
  • 2
    Fruit de ui en de chilipeper in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Kruid het gehakt met paprikapoeder, nootmuskaat, twee eetlepels gehakte bladpeterselie en wat peper en zout.
  • 3
    Prak de avocado en meng met een garde de crème fraîche erdoor. Maak ook deze op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout.
  • 4
    Breek de aardappel open. Vul hem met een flinke schep pittig gehakt. Serveer met de avocado-room.
  • Deel dit recept

    Andere recepten