gemberthee
Gemberthee gemaakt met verse gember

Ingrediënten

3 theekopjes water
Stuk verse gember (grootte van een duim)
1 kaneelstokje
1 limoen of sinaasappel
Honing naar smaak

Thee met verse gember is ontzettend gezond! Misschien moet je even aan de smaak wennen, maar het is zeker de moeite waard. Heel goed bij verkoudheid en keelpijn.

Bereiding

  • 1
    Schil de gember en rasp hem fijn. Zet een pan op laag vuur en voeg de 3 koppen water toe. Voeg de geraspte gember toe. Doe het kaneelstokje erbij. Pers 1 limoen of 1 sinaasappel (of allebei als je het lekker vindt) en voeg het sap toe.
  • 2
    Laat de thee zachtjes koken, tot de thee lichtbruin kleurt. Roer af en toe door, zodat de gember niet aan de bodem plakt.
  • 3
    Je kunt de thee nu zo opdrinken. Als je geen gemberstukjes in je thee wilt, kun je de thee eerst nog zeven.
  • Andere recepten