1
Meng met een garde de yoghurt, eieren, het meel en bakpoeder door elkaar. Rasp een stuk verse gember fijn tot je ongeveer 2 a 3 theelepels geraspte gember hebt. Voeg de gember en een snufje zout toe. Laat het pannenkoekenbeslag even rusten.
2
Schil de papaya, snijd ‘m doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de oranje sappige papaya in kleine blokjes. Roer er een theelepel geraspte gember en een eetlepel honing doorheen.
3
Zet een ruime koekenpan op gematigd vuur met een beetje olijfolie of kokosvet. Je bakt 5 kleine pannenkoekjes per persoon. Leg eerst wat pecannoten in paartjes van 2 in de pan. Schep hierover een flinke eetlepel pannenkoekenbeslag en laat drie minuten op gematigd vuur bakken totdat je belletjes ziet. Keer de pannenkoekjes om met een gladde spatel. Bak ook de andere kant goudbruin en gaar.
4
Verdeel de pannenkoekjes over een bord en bak de andere lichting pannenkoekjes op dezelfde manier. Schep er de papayacompote overheen. Garneer met een beetje gehakte pecannoten en een snufje kaneel of koekkruiden.