Een gehaktbrood braden in de oven is zo leuk. Deze variant van TV-kok Mathijs Vrieze, met flespompoen, walnoten en abrikozen is een feestje om te zien én om te eten.
Bereiding
1
Snijd de flespompoen doormidden en rondom de schil eraf. In het bolletje onderin zitten alleen de pitjes, dat maakt handig schoon. De smaak van flespompoen is lekker zacht.
2
Je hebt voor dit recept ongeveer 500 gram pompoen nodig. Snijd de pompoen in blokjes en bak in een koekenpan met een beetje olie rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten.
3
Breng het gehakt op smaak met gesnipperde sjalotten, mosterd, eieren, broodkruim, gemalen korianderzaad, kaneel, zout en grove peper.
4
Neem ruim de helft van de abrikozen en walnoten en snijd in grove stukken. Kneed alles door het gehakt, samen met de gebakken flespompoen. Houd ook een beetje pompoenblokjes achter voor de garnering.
5
Vet een bakblik in met een beetje olie en verdeel het gehakt hierover. Druk goed aan. Verdeel er nog wat abrikozen, walnoten en pompoen overheen en druk dit een beetje aan.
6
Bak af in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden. Braad eerst 45 minuten met een stuk aluminiumfolie en daarna 10 minuten zonder folie. Snijd het gehaktbrood warm aan tafel aan.