zalm-papaya-mango
Gegrilde zalmfilet met salsa van papaya en mango

Ingrediënten

Voor de zalmfilet:
6 zalmfilets
Zout en peper
Olijfolie

Voor de salsa:
1 mango
1 papaya
1 rode ui
½ rode peper
1 bosje basilicum
2 teentjes knoflook
2 limoenen
3 eetlepels olijfolie (25 ml)
1 eetlepel rode wijnazijn (15 ml)
zout en peper

Zalm is altijd lekker, uit de grilpan of van de barbecue. Maak er iets bijzonders van en serveer de zalm met deze heerlijke papaya-mangosalsa. Proef de lente en een vleugje zomer!

Bereiding

  • 1
    Snijd de mango en papaya in blokjes. Kijk hier voor het snijden van de mango en hier voor het snijden van de papaya. Snijd de uien en de peper fijn. Hak de basilicum en de knoflook fijn. Doe alles in een grote kom.
  • 2
    Pers de limoenen uit en voeg het sap samen met 2 eetlepels en olijfolie en de rode wijnazijn toe aan de kom. Laat even staan.
  • 3
    Laat de zalm op kamertemperatuur komen voor het grillen. Kijk of alle graatjes uit de zalm zijn. Verwarm de grilpan of de barbecue. Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper en smeer ze licht in met olijfolie.
  • 4
    Gril de zalmfilets in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege.
  • 5
    Verdeel de salsa over de zalmfilets en serveer.
  • Andere recepten