zalm-groeneasperges-zoeteaardappel
Gegrilde zalm met yoghurt-dillesaus met groene asperges en zoete aardappelfrites

Ingrediënten

1 zoete aardappel
1 bosje groene asperges
1 zalmfilet

Voor de saus:
4 eetlepels yoghurt
1 takje dille, gehakt

Gegrilde zalm en groene asperges, lekker met een yoghurt-dillesaus. Serveer dit gerecht met frites van zoete aardappel.

Bereiding

  • 1
    Was de zoete aardappel en snijd hem in z'n geheel in plakken en daarna in reepjes (frites)
  • 2
    Blancheer de asperges en grill ze in een grillpan tegelijk met de zalmfilet.
  • 3
    Maak de yoghurt-dille saus maken door de yoghurt en de dille goed door elkaar te roeren.
  • 4
    Frituur de zoete aardappelfrites eerst op 120 graden, laat alles afkoelen en frituur daarna op 200 graden tot ze mooi bruin zijn.
  • 5
    Tip 1: Heerlijk bij de frites van zoete aardappel is pompoenmayonaise: Schil een flespompoen en snijd in partjes en kook deze in 15 minuten in een laagje water gaar. Afgieten en pureren met een staafmixer. Meng de puree met 2 of 3 eetlepels mayonaise en wat kerriepoeder en breng op smaak met wat zout en peper.
  • 6
    Tip 2: Ook lekker om bij de zalm te serveren is wat in de oven gedroogde rauwe ham.
  • Andere recepten