1
Was de zoete aardappel en snijd hem in z'n geheel in plakken en daarna in reepjes (frites)
2
Blancheer de asperges en grill ze in een grillpan tegelijk met de zalmfilet.
3
Maak de yoghurt-dille saus maken door de yoghurt en de dille goed door elkaar te roeren.
4
Frituur de zoete aardappelfrites eerst op 120 graden, laat alles afkoelen en frituur daarna op 200 graden tot ze mooi bruin zijn.
5
Tip 1:
Heerlijk bij de frites van zoete aardappel is pompoenmayonaise:
Schil een flespompoen en snijd in partjes en kook deze in 15 minuten in een laagje water gaar. Afgieten en pureren met een staafmixer. Meng de puree met 2 of 3 eetlepels mayonaise en wat kerriepoeder en breng op smaak met wat zout en peper.
6
Tip 2:
Ook lekker om bij de zalm te serveren is wat in de oven gedroogde rauwe ham.