Gegrilde-sugarsnaps-met-parmezaan
Gegrilde sugarsnaps met Parmezaanse kaas

Ingrediënten

400 gram sugarsnaps
150 gram parmezaanse kaas
Scheut olijfolie
Naar smaak peper en zout
5 stuks cherrytomaten

Als je nog een speciaal bijgerecht zoekt voor bij de BBQ dan hebben we hier een heerlijk recept voor jou! De gegrilde sugarsnaps hebben een verrassende bite waardoor jouw visite vaker wilt blijven BBQ'en.

Bereiding

  • 1
    Zet een pan met water op om de sugarsnaps in te koken. Snijd eerst de puntjes van de sugarsnaps, en gooi ze daarna in de pan met kokend water. Dit hoeft maar heel kort gekookt te worden, maximaal maar 2 minuten.
  • 2
    Leg de gekookte sugarsnaps op de BBQ. Hiervoor is het handig als je een soort tang hebt met een mini rooster. Hiertussen klem je dan de sugarsnaps samen met olijfolie. Op deze manier kun je ze makkelijk roosteren op de BBQ.
  • 3
    Wanneer de sugarsnaps warm van de BBQ komen, serveer ze dan direct op een schaal.
  • 4
    Rasp hier hier de parmezaan overheen en decoreer de gegrilde sugarsnaps nog met frisse cherrytomaatjes.
  • 5
    Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper en zeezout toe. Eet smakelijk!
  • Deel dit recept

    Andere recepten