EXPLORE. TASTE. SHARE.

Gegrilde papaya met chocolademousse

Gegrilde papaya met chocolademousse

Een papaya van de grill is bijzonder lekker, een mooie combinatie van warm en koud. Heerlijk met pure chocolademousse, yoghurtijs en krokante nootjes. Gegarneerd met pitahaya en rambutan wordt dit dessert een plaatje!

Ingrediënten

2 papaya’s
1 pitahaya
8 rambutan
4 el gemengde noten
beetje kokoschips
75 gram pure chocolade
100 ml slagroom
4 bolletjes yoghurtijs

Bereidingswijze

 • 1
  Begin met het maken van de chocolademousse. Smelt de pure chocolade voorzichtig au bain marie. Klop de (ongezoete) slagroom luchtig tot yoghurtdikte. Spatel de gesmolten chocolade met de garde voorzichtig door de slagroom. Zet ongeveer een half uur koud in de koelkast zodat de mousse op kan stijven.

 • 2
  Hak de notenmix in kleine stukjes. Bijvoorbeeld: pecannoten, hazelnoten, amandelen en zonnebloempitten. Kneus ook de kokoschips. Rooster dit in een koekenpan op gematigd vuur goudbruin krokant. Regelmatig omschudden.

 • 3
  Maak het fruit schoon. Van de pitahaya kun je optioneel een dun laagje van de roze schil eraan laten zitten voor een extra feestelijk effect. Snijd in blokjes. Snijd de rambutan rondom in en verwijder de helft van de schil.

 • 4
  Halveer met een groot mes de papaya. Zorgt dat je hem precies recht snijd zodat je twee vlakke kanten hebt en ‘m straks goed kunt grillen. Verwijder de pitjes met een lepel.

 • 5
  Dep de papaya droog en besmeer met een laagje olie. Laat de grillpan heet worden en besmeer de grillstrepen ook met een beetje olie. Grill de halve papaya’s op hoog vuur. Til na ongeveer 1 a 2 minuten de papaya op en draai een kwartslag voor een mooie grillruit.

 • 6
  Garneer de gegrilde papaya met pitahaya, rambutan een bolletje ijs, chocolademousse en tot slot de krokante nootjes. Leg er ook een lepel bij zodat men het vruchtvlees uit de papaya kan lepelen.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel