EXPLORE. TASTE. SHARE.

Gegrilde groene-aspergesalade met Parmezaanse kaas

Gegrilde groene-aspergesalade met Parmezaanse kaas

Deze heerlijke salade met gegrilde groene asperges kun je als voorgerecht, maar ook als bijgerecht gebruiken bij je Kerstdiner.

Ingrediënten

1 bos groene asperges
Scheut olijfolie
Verse zwarte peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Balsamicostroop naar smaak
2 el geroosterde en grof gekruimelde hazelnoten
100 gr plantaardige parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • 1
    Check of de asperges schoon zijn, en snijd van alles asperges 3 cm van de onderkant af. Dit stukje is vaak niet zo lekker van smaak en structuur.

  • 2
    Marineer de asperges met een beetje olijfolie en flink wat versgemalen peper en zeezout.

  • 3
    Zet de grillpan op hoog vuur en grill de asperges in de pan, houd ze goed in de gaten. –Vergeet je afzuigkap niet- Het meest lekker en mooi is natuurlijk dat je de grillstrepen ziet op de asperges, en dat ze iets zachter zijn geworden.

  • 4
    Ondertussen kun je alvast de parmezaanse kaas raspen. Wanneer de asperges zijn afgekoeld, leg ze dan op een mooie schaal. Strooi hierover nog wat verse peper, zeezout en de geroosterde hazelnoten. Het gerecht is het meest lekker om lauw te serveren.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel