gegrilde-groeneaspergesalade
Gegrilde groene-aspergesalade met Parmezaanse kaas

Ingrediënten

1 bos groene asperges
Scheut olijfolie
Verse zwarte peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Balsamicostroop naar smaak
2 el geroosterde en grof gekruimelde hazelnoten
100 gr parmezaanse kaas

Deze heerlijke salade met gegrilde groene asperges kun je als voorgerecht, maar ook als bijgerecht gebruiken bij je Kerstdiner.

Bereiding

  • 1
    Check of de asperges schoon zijn, en snijd van alles asperges 3 cm van de onderkant af. Dit stukje is vaak niet zo lekker van smaak en structuur.
  • 2
    Marineer de asperges met een beetje olijfolie en flink wat versgemalen peper en zeezout.
  • 3
    Zet de grillpan op hoog vuur en grill de asperges in de pan, houd ze goed in de gaten. –Vergeet je afzuigkap niet- Het meest lekker en mooi is natuurlijk dat je de grillstrepen ziet op de asperges, en dat ze iets zachter zijn geworden.
  • 4
    Ondertussen kun je alvast de parmezaanse kaas raspen. Wanneer de asperges zijn afgekoeld, leg ze dan op een mooie schaal. Strooi hierover nog wat verse peper, zeezout en de geroosterde hazelnoten. Het gerecht is het meest lekker om lauw te serveren.
  • Andere recepten