gegratineerde-haricots_MV
Gegratineerde haricots verts met gesmolten kaas

Ingrediënten

350 gram haricots verts
3 teentjes knoflook
2 stengels bosui
snufje komijn
100 gram geraspte (plantaardige) mozzarella

Dit recept van TV-kok Mathijs Vrieze is de eenvoud zelve, maar je likt je vingers erbij af! Deze gegratineerde haricots verts met mozzarella, knoflook, bosui en een snufje komijn is makkelijk te maken en zeer smaakvol.

Bereiding

  • 1
    Maak de haricot verts schoon door ze aan één kant schoon te snijden. Leg een aantal boontjes op een rij en snijd de aanzet eraf. Het kromme puntje kun je eraan laten zitten.
  • 2
    Snijd de knoflook en bosui in stukjes. Meng de boontjes met een eetlepel olijfolie en de smaakmakers door elkaar. Rooster in een voorverwarmde heteluchtoven ongeveer 10 minuten. 
  • 3
    Bestrooi de boontjes met geraspte mozzarella kaas en een beetje komijnzaad. Gratineer de haricot verts in de oven (eventueel op de grillstand) nog ongeveer 8 minuten of tot de kaas goudbruin is. Serveer direct.
  • Deel dit recept

    Andere recepten