EXPLORE. TASTE. SHARE.

Gebakken sugarsnaps met hazelnoten en honing

Gebakken sugarsnaps met hazelnoten en honing

Dit eenvoudige gerecht van gebakken sugarsnaps kan iedereen maken. De truc zit hem vooral in de toevoeging van de hazelnoten, honing en peterselie: je weet niet wat je proeft!

Ingrediënten

300 gram sugarsnaps
100 gram (diepvries) doperwten
1 sjalot
1 eetl. verse peterselie
1 eetl. honing
2 eetl. gebroken hazelnoten

Bereidingswijze

  • 1
    Sugarsnaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten en ze zijn makkelijk schoon te maken. Bij sommige sugarsnaps is een (stug) draadje aanwezig op de naad. Snijd aan beide kanten het puntje van de sugarsnap af en trek de eventuele draad direct mee. Vind je bij de eerste paar sugarsnaps geen draad, dan hoef je alleen het kroontje en kontje eraf te snijden.

  • 2
    Je kunt de sugarsnaps rauw beetgaar bakken in de pan. Optioneel kun je ze ook eerst kort koken (blancheren: kort in kokend water dompelen).

  • 3
    Bak de sugarsnaps op hoog vuur in een ruime koekenpan in ene beetje roomboter. Bak ze beetgaar in ca. 5 minuten. Snijd de sjalot en bak deze samen met de (diepvries)doperwten mee in de pan. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

  • 4
    Garneer de gebakken sugarsnaps met gebroken hazelnoten, honing en verse peterselie.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel