1
Maak de haricot verts schoon door ze aan één kant schoon te snijden. Leg een aantal boontjes op een rij en snijd de aanzet eraf. Het kromme puntje kun je eraan laten zitten.
2
Je kunt de boontjes rauw beetgaar bakken in de pan. Optioneel kun je ze ook eerst kort koken (blancheren: kort in kokend water dompelen).
3
Snijd de plakken bacon en paprika in reepjes. Bak de boontjes met de paprika en bacon in een ruime koekenpan in een klontje boter. Bak ongeveer 8 minuten op gematigd hoog vuur en roer regelmatig.
4
Maak de rode bieten hummus door de gekookte biet fijn te prakken of te raspen. Roer de biet door 4 eetlepels hummus, of maak de hummus zelf. Zelf hummus maken is heel eenvoudig, maal 1 blikje kikkererwten fijn in een keukenmachine, met een scheutje olijfolie, wat sesam(pasta), teentje knoflook en een snufje zout en peper.
5
Serveer de gebakken boontjes en garneer met verse rozemarijn. Zout toevoegen is niet nodig omdat de bacon al een zoute smaak geeft.