nashipeergalette
Galette met nashipeer

Ingrediënten

1 vel bladerdeeg
1 nashi peer, geschild en in schijven
1 eetlepel bruine suiker
10g boter in kleine blokjes
65 g basterdsuiker
sap van 2 citroenen
1 theelepel gesneden verse gember
Vanille-ijs om te serveren

Nashipeer is erg lekker om zo te eten, maar je kunt er natuurlijk ook heerlijk mee bakken. Dit taartje van bladerdeeg en Nashipeer is eenvoudig te maken en smaakt geweldig.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2
    Vouw de randen van het bladerdeeg aan alle zijden iets omhoog tot een opstaande rand ontstaat.
  • 3
    Meng in een schaal de schijven nashi peer met de bruine suiker. Beleg het bladerdeeg met de schijven Nashipeer. Verdeel de blokjes boter erover.
  • 4
    Bak de galette in de oven ongeveer 15 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is.
  • 5
    Verwarm de basterdsuiker met de gember en het citroensap op laag vuur tot de suiker opgelost is. Haal van het vuur en zet opzij tot de galette klaar is.
  • 6
    Verwijder de stukjes gember uit de glazuur en breng de glazuur met een kwastje aan op de galette. Serveer met een bolletje vanille-ijs.
  • Andere recepten