1
Hangop is een dikke yoghurt die “uitgehangen” is in een theedoek. Daardoor lekt het vocht eruit en zal de yoghurt dikker worden, bijna zo romig als roomkaas. Het uithangen van hangop neemt 8 uur in de koelkast in beslag.
2
Breng de hangop op smaak met een uitgeperst knoflookteentje, wat verse gehakte peterselie en een snufje zout en peper. Meng alles door elkaar.
3
Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen op een stukje keukenpapier, zodat ze krokant worden.
4
Snijd de (wilde) perziken in partjes en bak in de koekenpan op hoog vuur in een beetje roomboter. Regelmatig omschudden. Voeg de laatste minuut ook de honing toe.
5
Maak de salade van rucola sla aan, met limoensap en olijfolie. Verdeel over de borden samen met de gebakken perzik, pistachenoten.
6
Garneer tot slot met de kruidige hangop en zachte verse frambozen.