burrata physalis salade
Frisse salade met physalis en granaatappel
burrata physalis salade

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui
  • 2 passievruchten
  • 1 granaatappel
  • 1 bakje physalis
  • handje rucola sla
  • 100 gram pecannoten
  • 4 mini burrata of mozarella
Een lekkere frisse kleurrijke salade met een romige burrata. De combinatie van physalis met granaatappel, passiefruit, ui en komkommer is verrassend.

Bereiding

  • 1
    Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en leg dakpansgewijs op de borden. Snipper de kleine ui fijn en strooi over de komkommer. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Verdeel ook een beetje olijfolie, zout en peper over de borden.
  • 2
    Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen.
  • 3
    De physalis haal je eenvoudig uit de lampionnetjes. Was de oranje bessen en snijd in vieren in gelijke partjes. Verdeel de granaatappel en physalis over de salades.
  • 4
    Garneer de salades met een beetje rucola sla, stukjes pecannoten en een mini burrata of mozzarella. Variatietip: geitenkaas of fetakaas is ook erg lekker.
  • Deel dit recept

    Andere recepten