rambutansalade-andijvie
Frisse rambutansalade met andijvie en noten

Ingrediënten

300 gram Andijvie
10 Rambutans
Handje gemengde noten
1 Citroen
Theelepel mosterd
Theelepe honing
Olie
Zout en peper

Deze salade is perfect voor de herfst door de rijke smaak van de combinatie van rambutans, knapperige andijvie en de gemengde noten.

Bereiding

  • 1
    Was de andijvie in koud water, snij de bladeren in stukjes en maak de andijvie droog met een centrifuge.
  • 2
    Verwijder de schil van de rambutans en haal voorzichtig de pit eruit.
  • 3
    Hak de noten in groffe stukken en knijp het sap uit de citroenen in een kom.
  • 4
    Voeg deze ingrediënten samen met de olie, mosterd, honing, peper en zout en meng dit door elkaar.
  • 5
    Schep de vruchten en noten over de andijvie en sprenkel de dressing over de salade heen.
  • 6
    Voor een extra frisse salade kun je nog een citroen uitknijpen over de salade.
  • Andere recepten